Dierbare is in behandeling ggz

Dierbare is in behandeling ggz

Als uw dierbare wel in behandeling is bij de ggz, en u vermoed dat het gaat om verplichte zorg, kunt u contact opnemen met een van onze familievertrouwenspersonen.

Ook kunt u bij ons terecht als uw dierbare cliënt is van ”en van de volgende instellingen:

Antes (onderdeel Parnassia Groep)
Breburg
Brijder (onderdeel Parnassia Groep)
dr. Leo Kannerhuis (onderdeel Parnassia Groep)
Fivoor
GGZ Noord-Holland-Noord
HVO-Querido
Indigo (onderdeel Parnassia Groep)
i-psy (onderdeel Parnassia Groep)
Lentis
Leviaan
Pameijer
Parnassia (onderdeel Parnassia Groep)
Reakt (onderdeel Parnassia Groep)
RIBW Brabant
RIBW Kennemerland, Amstelland en Meerlanden
Riwis
Triora (onderdeel Parnassia Groep)
Youz (onderdeel Parnassia Groep)
Zeeuwse Gronden

Andere organisaties

Hieronder informatie over andere organisaties en instanties waar u als naaste informatie, advies en ondersteuning kunt vinden.

Naasten in Kracht is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via deze website krijgt u informatie, tips, inspiratie en steun. U kunt door middel van filters de informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor u van toepassing zijn. Ook vindt u hier op de hulppagina de contactgegevens van organisaties waar u terechtkunt.
Naasten in Kracht is een initiatief van verschillende cliënten- en familieorganisaties in de ggz, waaronder de stichting Familievertrouwenspersonen.

Uw gemeente

De gemeente kan u en uw dierbare ondersteunen bij veel praktische zaken, zoals het aanvragen van een pgb, persoonlijke begeleiding, huishoudelijke hulp. Bij voorbeeld via het WMO-loket of een onafhankelijke cliëntondersteuner. Op de website regelhulp ziet u welke ondersteuning er in de gemeente wordt gegeven.

Steunpunten mantelzorg

Door het hele land zijn er steunpunten voor mantelzorgers. De meeste vindt u op op MantelzorgNL.

Ondersteuning bij ggz-instellingen

Kijk op de website van de instelling waar uw dierbare in behandeling is wat deze biedt voor naasten. Handige zoekwoorden zijn: familiebeleid, familieraad, klachtenfunctionaris of familie-ervaringsdeskundige.