Dierbare is niet in behandeling bij ggz

Dierbare is niet in behandeling bij ggz

Als uw dierbare niet in behandeling is bij de ggz en er op dit moment geen zorgmachtiging of crisismaatregel in voorbereiding is, dan kunnen wij u niet persoonlijk ondersteunen.

Wel kunt u heel veel informatie vinden op de website Naasten in Kracht.

Naasten in Kracht is er voor naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid (partners, kinderen, ouders, broers, zussen en goede vrienden). Via deze website krijgt u informatie, tips, inspiratie en steun. U kunt door middel van filters de informatie en persoonlijke verhalen lezen die voor u van toepassing zijn. Ook vindt u hier op de hulppagina de contactgegevens van organisaties waar u terechtkunt.
Naasten in Kracht is een initiatief van verschillende cliƫnten- en familieorganisaties in de ggz, waaronder de stichting Familievertrouwenspersonen.

Andere organisaties

Hieronder informatie over andere organisaties en instanties waar u als naaste informatie, advies en ondersteuning kunt vinden.

Uw gemeente

De gemeente kan u en uw dierbare ondersteunen bij veel praktische zaken, zoals het aanvragen van een pgb, persoonlijke begeleiding, huishoudelijke hulp. Bij voorbeeld via het WMO-loket of een onafhankelijke cliĆ«ntondersteuner. Op de website regelhulp ziet u welke ondersteuning er in de gemeente wordt gegeven.

Steunpunten mantelzorg

Door het hele land zijn er steunpunten voor mantelzorgers. De meeste vindt u op op MantelzorgNL.

Ondersteuning bij ggz-instellingen

Kijk op de website van de instelling waar uw dierbare in behandeling is wat deze biedt voor naasten. Handige zoekwoorden zijn: familiebeleid, familieraad of familie-ervaringsdeskundige.