0900-333 2222 (10ct pm)

Op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

Ik heb hulp nodig, maar weet niet hoe ik die kan regelen

Ik heb hulp nodig, maar weet niet hoe ik die kan regelen

“Mijn man werd steeds agressiever tegen mij en de kinderen. Ik snapte niet wat ik verkeerd deed. Hij heeft de diagnose bipolaire stoornis (manisch depressief), maar wil geen behandeling. Ik wilde bij hem weg gaan, maar wist niet goed hoe ik dat moest aanpakken. Ik voelde me verantwoordelijk voor hem, hij kan er niets aan doen dat hij ziek is. Maar zo kon het niet langer. Ik maakte me vooral zorgen om de kinderen, want daar ging het niet goed mee.

Ik heb toen gebeld naar de advies- en hulplijn van de LSFVP. Omdat het me meestal niet lukt om ongestoord te bellen, spraken we af om met elkaar te mailen. Mailen kan ik wanneer het me uitkomt. Het is ook fijn om de adviezen van de familievertrouwenspersoon terug te kunnen lezen op moeilijke momenten.

De familievertrouwenspersoon hielp me inzien dat mijn man psychisch niet gezond is: dat het niet aan mij ligt dat hij zich zo agressief gedraagt, maar aan de psychiatrische stoornis. Ze gaf me ook veel praktische adviezen. Dat was hard nodig, want ik kreeg te maken met een heleboel instanties: de psychiatrie, jeugdzorg, advocaten, de notaris. De familievertrouwenspersoon wees me de weg naar het Wmo-loket van de gemeente voor huishoudelijke hulp en naar hulp kan voor mijn kinderen. Ik weet nog steeds niet of ik wil scheiden, maar met mijn kinderen gaat het een stuk beter. Met mij ook.”
Meer ervaringen