0900-333 2222 (10ct pm)

Op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

KOPP-mannen gezocht voor documentaire

KOPP-mannen gezocht voor documentaire

Oproep van documentairemaker Vincent Sparreboom

Hij zoekt KOPP-mannen die willen deelnemen aan familieopstellingen in de film At the feet of my mother.

“Dit jaar studeer ik af aan de HKU met de documentaire At the feet of my mother. In deze film van ca. 30 minuten wil ik het fenomeen parentificatie (omgekeerde ouder-kind relaties) zichtbaar maken door middel van familieopstellingen. Hiervoor werk ik samen met verschillende mannen en vrouwen met een KOPP/KOV achtergrond.

Deze film is in zekere zin het vervolg op mijn korte documentaire Mama Mania, die ik maakte in de eerste twee jaar aan de HKU. Hierin onderzocht ik de relatie die ik heb tot mijn bipolaire moeder.

De film laat zien hoe mijn moeder tijdens een manische episode verwikkeld raakt in een dating scam, en hoe ik haar voor dit gevaar probeer te behoeden. De film werd op meer dan 30 filmfestivals vertoond, uitgezonden op NPO 2 Extra en besproken door o.a. Vice, Radio 1 en DeFilmkrant.

Nu ik met Mama Mania mijn persoonlijke verhaal gedeeld heb, wil ik de thematiek van omgekeerde ouder-kind relaties verder uitdiepen, en de samenwerking aangaan met andere KOPP/KOV om deze problematiek meer onder de aandacht te brengen. Er is nog altijd veel te weinig bekend over KOPP/KOV, en veel KOPP/KOV krijgen daardoor niet de juiste hulp. Met mijn film wil ik laten zien hoe de problematiek van KOPP/KOV een systeem-problematiek is. Binnen familieopstellingen komt dit kraakhelder aan het licht, omdat het op een fysieke, visuele manier laat zien hoe ouder en kind binnen een systeem van familierelaties op elkaar reageren.

Ik werk voor deze film samen met stichting Labyrint-in-perspectief. Zij zullen (fragmenten uit) de film gebruiken binnen hun project “KOPP/KOV aan ZET”, in de online voorlichtingsmodules. Daarnaast zal de film naar vele filmfestivals worden ingezonden, en hopelijk ook op televisie verschijnen.

Via verschillende oproepjes heb ik al een aantal aanmeldingen voor mijn film mogen ontvangen (van KOPP/KOV die mee willen doen aan de familieopstellingen in de film). Voldoende vrouwen

te weinig mannen, vooral 40+. Vandaar deze oproep.”

Dus ben jij of ken jij een man met een parentificatie achtergrond? (KOPP/KOV) En ben je nieuwsgierig geworden n.a.v. deze oproep? Stuur dan even een mailtje naar atthefeetofmymother@gmail.com