0900-333 2222 (10ct pm)

Op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

Voor naasten

Voor naasten

Heeft uw partner, kind, ouder, broer, zus of vriend of andere naaste psychiatrische of verslavingsproblemen? Dan betekent dat veel voor u. Ook uw leven verandert. U heeft vragen en maakt zich zorgen. Het kan moeilijk zijn om daarover te praten met hulpverleners. Soms weet u niet meer hoe het verder moet. Dan hebt u steun en advies nodig van een deskundige: de familievertrouwenspersoon. 

De familievertrouwenspersoon wijst u de weg in de geestelijke gezondheidszorg (ggz) en geeft antwoord op uw vragen over de psychiatrische of verslavingsproblemen en de behandeling. Hij of zij ondersteunt u in het contact met de hulpverlener, de behandelaar of de instelling. En helpt u zoeken naar oplossingen als u problemen heeft met de ggz.

Wilt u persoonlijk contact met een familievertrouwenspersoon?

Dan kunt u bellen of mailen met een familievertrouwenspersoon of met onze advies- en hulplijn voor familie in de ggz. Naar de contactgegevens

Vragen over de behandeling

Wilt u informatie over de psychiatrische of verslavingsproblemen en de behandeling? Zoekt u ondersteuning bij de zorg voor de cliƫnt? Lees verder bij behandeling en zorg.

Vragen over uw contact met de ggz

Lukt het u niet om contact te leggen met de hulpverlener, behandelaar of instelling? Is het contact verstoord of hebt u een klacht? Lees hoe de familievertrouwenspersoon u kan ondersteunen. Meer over contact met de ggz >