0900-333 2222 (10ct pm)

Op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

Coronanieuws

Coronanieuws

Ook voor u als naaste kan de corona epidemie grote gevolgen hebben. Instellingen zullen het bezoek veelal beperken. U maakt zich misschien zorgen over mogelijke besmetting of over de lichamelijke zorg die de patiënt nodig heeft. Of over de voortgang van de behandeling.

Onze dienstverlening gaat gewoon door. Dus als u als naaste tegen een probleem aanloopt: bel of mail ons gerust.

Beperking bezoek

GGZ Nederland heeft een bezoekersrichtlijn opgesteld. Voor bezoekers geldt: maximaal één persoon per dag voor maximaal een uur, tenzij een afdeling door bepaalde omstandigheden andere keuzes maakt. Voor oudere patiënten en mensen die lichamelijk niet gezond zijn, geldt dat zij geen bezoek mogen ontvangen.

De richtlijn voor bezoekers blijft maatwerk, omdat het risico per instelling, afdeling en patiëntengroep kan verschillen. We raden dus u aan om de website van de instelling of kliniek te raadplegen. U vindt u daar de meest actuele informatie over de mogelijkheden tot bezoek en dergelijke.

Aangepaste procedure verplichte zorg

De rechtbanken zijn officieel gesloten. Dringende zaken gaan wèl door en daaronder vallen ook de zaken in het kader van verplichte zorg: de crisismaatregel en zorgmachtiging. Zittingen worden niet gehouden, maar de zaken worden wel behandeld en partijen worden telefonisch gehoord. Dat geldt dus ook voor de patiënt en diens vertegenwoordiger.

Naasten in kracht

Ook op de website Naasten in Kracht, voor en door naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid, zijn we gestart met een speciale corona- pagina. U vindt er tips en de mogelijkheid uw verhaal te delen.

Ander nieuws

Ook op de websites van MIND en Ypsilon vindt u nieuws over de impact van de epidemie op de ggz. Met daarnaast tips, wekelijkse nieuwsbrieven en dergelijke.

Hieronder nog enkele nieuwsberichten over de gevolgen van het Coronavirus voor de ggz.