0900-333 2222 (10ct pm)

Op werkdagen van 9.00 - 17.00 uur

Coronanieuws

Coronanieuws

Ook voor u als naaste kan de corona epidemie grote gevolgen hebben. Instellingen hebben het bezoek beperkt. U maakt zich misschien zorgen over mogelijke besmetting of over de lichamelijke zorg die de patiënt nodig heeft. Of over de voortgang van de behandeling.

Onze dienstverlening gaat gewoon door. Dus als u als naaste een probleem heeft: bel of mail ons gerust.

Richtlijn Corona en ggz

De geestelijke gezondheidszorg heeft de vijfde versie van de specifieke richtlijn GGZ en corona op 19 mei gepubliceerd op GGZ Standaarden. Groepsbehandelingen waren al twee weken mogelijk, maar nu geeft de richtlijn aan dat ook dagactiviteiten weer kunnen. Ook de regels voor bezoek aan mensen die zijn opgenomen zijn aangepast, in lijn met de versoepeling van de richtlijnen van het RIVM over bezoek. Bezoek kan weer ruimhartiger worden toegestaan. Voor zowel bezoek als dagactiviteiten geldt uiteraard dat altijd alle normen m.b.t. hygiëne in acht moeten worden genomen. 

Naasten in kracht

Ook op de website Naasten in Kracht, voor en door naasten van mensen met een psychische kwetsbaarheid, zijn we gestart met een speciale corona- pagina. U vindt er tips en de mogelijkheid uw verhaal te delen.

Ander nieuws

Ook op de websites van MIND en Ypsilon vindt u nieuws over de impact van de epidemie op de ggz. Met daarnaast tips, wekelijkse nieuwsbrieven en dergelijke.

Hieronder nog enkele nieuwsberichten over de gevolgen van het Coronavirus voor de ggz.