Info voor PAAZ-en

Info voor PAAZ-en

Naasten van patiënten die te maken hebben met verplichte zorg (crisismaatregel of zorgmachtiging) hebben het recht op ondersteuning door een familievertrouwenspersoon.

Wat medewerkers van een PAAZ moeten weten over de familievertrouwenspersoon

Factheet PAAZ-medewerkers

Voor medewerkers van een PAAZ hebben we een factsheet gemaakt. Hierin leggen we uit wat de familievertrouwenspersoon voor naasten van patiënten van een PAAZ kunnen betekenen.

Brochure ‘Verplichte zorg’ voor naasten

In de brochure ‘Verplichte geestelijke gezondheidszorg. Crisismaatregel en zorgmachtiging‘ hebben we de belangrijkste feiten en aandachtspunten op een rij gezet. Voor ouders, partners, kinderen, broers, zussen en andere naasten.
Wij stellen het op prijs als u de brochure voor naasten zichtbaar op de afdeling wilt leggen. U kunt de brochure hier gratis bestellen.

Brochure Wvggz

U kunt de brochure daarnaast op uw website (laten) opnemen. De directe link is: https://indd.adobe.com/embed/41b9c884-6256-4baa-861a-22eb4edc7b1e

Tekstsuggestie voor op uw website

De familievertrouwenspersoon

Bent u familie, partner of verzorger van iemand met psychische problemen en heeft u vragen over verplichte zorg (zorgmachtiging of crisismaatregel)? Dan kunt u terecht bij een familievertrouwenspersoon. Zie www.familievertrouwenspersonen.nl

Hier kunt u ons logo downloaden.